YKB utbildning i Stockholm

  2016 blev YKB-utbildning ett krav inom logistik och transport. Utan den är det helt enkelt inte tillåtet att utföra yrkesmässiga transporter. För YKB-utbildning i Stockholm kan du vända dig till oss på Wiklunds Åkeri – ett av Stockholms mest erfarna service- och logistikföretag.

  Vi erbjuder utbildningar och kurser inom bygglogistik, kranbilstransport och säkra lyft. Vi är även godkända av Transportstyrelsen att hålla YKB-fortbildning. Wiklunds Åkeri är inte bara marknadsledande inom bygglogistik och återvinning, vi har även erfarenhet inom branschen som sträcker sig tillbaka till 60-talet. Och nu vill vi dela med oss av den.

  YKB-utbildningen är ett resultat av 2009 års reglering som slog fast att alla som utför godstransporter måste inneha yrkesförarkompetens. Det inkluderar kunskap i områden som bränslebesparing, regler och bestämmelser vid lastsäkring, lagar för Sveriges gällande arbetstider med mera. Utbildningen är omfattande och vi är stolta över att kunna erbjuda den både internt och externt.

  YKB-utbildning – vad får du lära dig?

  • Delkurs 1 – Förståelse för vikten bränslebesparing ur miljö –och ekonomiperspektiv.
  • Delkurs 2 – Regler kring godstransporter och vad som gäller för lastning och lossning.
  • Delkurs 3 – Lagar och regler kring kör –och vilotider och regler för yrkesmässig trafik.
  • Delkurs 4 – För att kunna köra och arbeta bra bör du ta hand om din hälsa – lär dig hur.
  • Delkurs 5 – Information kring passagerarnas och medtrafikanternas säkerhet.

  Fem stycken delkurser som ger dig den helhetliga utbildning du behöver. Först efter att alla delkurser är slutförda får du ut ditt bevis för yrkeskompetens.

  Via Wiklunds Åkeris utbildningsverksamhet får du den behörighet du behöver för att jobba med godstransporter. Våra instruktörer har lång erfarenhet inom logistikbranschen och vår YKB-utbildning innehåller all nödvändig kompetens.

  Studietid och takt är valbar!

  YKB-utbildningen hos oss på Wiklunds Åkeri i Stockholm är möjlig att läsa via intensivkurser, helgkurser eller enstaka kurser. Du väljer själv i vilken ordning du genomför kurserna.

  Vi vill vara med och främja en ännu mer kompetent arbetsstyrka inom logistik och transport i Stockholm och Sverige och flexibiliteten kring utbildningsstart och takt är ett steg i rätt riktning. Ju fler som får möjlighet att läsa YKB-utbildning, desto bättre, anser vi!

  En mer utförlig beskrivning av innehållet i varje delkurs och kostnad för utbildningen finns att tillgå via vår hemsida. Behöver du ytterligare information är du mer än välkommen att skriva eller ringa och ställa dina frågor direkt.

  Vi hoppas att du finner vår YKB-utbildning i Stockholm intressant. Välkommen!