Avfallsinsamling med 100% eldrift

Nu börjar Wiklunds samla in avfall med eltransportbil i centrala Stockholm. Vi utför fossilfria transporter och kommer ett steg närmare Sveriges klimatmål till 2045.

Wiklunds har sedan länge erfarenhet av elhybridlastbilar, men detta är den första helt eldrivna lätta lastbilen i vår fordonspark. Erfarenheterna från att köra på el är goda. Framförallt tycker förarna att fordonen är smidiga och tysta.

Eltransportbilen kommer främst att köra lokalt i Stockholm och en ruttoptimering är viktig för att kunna nyttja bilens totala potential.

Fordonsbranschen genomgår just nu ett teknikskifte och omställning av transportsystem. Eldrivna fordon ses som långsiktigt hållbara lösningar och teknikutvecklingen av helelektriska lastbilar har tagit fart. Snart är räckviddsångesten ett minne blott.