Invigningen av Wiklunds Återbruk är genomförd!

Fredagen den 17:e juni invigdes Wiklunds Återbruk. Vilken lyckad invigning!

Engagerade personer från näringslivet, fastighetsägare och statliga myndigheter ville veta mer om tjänsten och hur den kan appliceras i deras projekt. Intressanta samtal som kommer att fortsätta i framtiden.

Flera köp av överblivet material gjordes på plats i återbruksbutiken i samband med invigningen. Varje köp innebär en positiv miljöeffekt för alla. Så vi är väldigt tacksamma för den CO2-besparingen!

Wiklunds Återbruk, invigning

Vi på Wiklunds tackar också Järfälla kommun och Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande, för den officiella invigningen av Återbruksbutiken i Kallhäll. Nu står dörrarna öppna för alla köpare av återbruksmaterial.

(Gullivervägen 3, Öppettider: torsdag och fredag kl 08-14. Alla som är intresserade kan fysiskt besöka butiken för att se om det finns material för sitt egna projekt)

Wiklunds Återbruk, invigning

”En dörr som efter 50 år ska återbrukas har ju ändå fullgjort sitt syfte, men detta material har ju inte ens använts och skulle ha kastats”

Ett minnesvärt citat från en av våra besökare i fredags. Det ska tilläggas att besökaren är väldigt engagerad i att allt i någon mån ska återbrukas men slogs av den utmaning som bygg- & fastighetsbranschen står inför varje dag

Besök Webbutiken för att kolla vad som finns inne idag eller ta kontakt med Wiklunds specialist inom Avfallsminimering & Återbruk, Magnus Rödin för att antingen inventera ert överblivna material eller få förklarar hur processen kan appliceras i er verksamhet.

Under invigningsdagen visade vi även upp det senaste tillskottet inom miljövänliga transporter. Vår första tunga lastbil med LBG-drift (Flytande Biogas), vilket kraftigt reducerar CO2-utslägg jämfört med traditionella fossila tunga transporter.

Foto: Mats Åsman