Vi har nått vår första milstolpe!

Ett halvår har gått sedan lanseringen av Wiklunds nya tjänst Avfallsminimering & Återbruk och har på denna korta tid redan överträffat våra förväntningar.

Vi har sedan start cirkulerat över 125.529 kg nytt och återbrukar material ut på marknaden där det har fått en andra och bidragit till att minska branschens avtryck på vår miljö.

Ansvarig för projektet Magnus Rödin säger så här om starten:

– Det har gått lite bättre än förväntat.

Tjänsten har tagits emot väl av både byggentreprenörer och byggherrar.

Det är såklart en utmaning att balansera inkommande överblivet material och vad som sedan går att cirkulera ut igen gå. Vi lär oss längs vägen vilket material som efterfrågas mest hos de kunder som köper material hos oss.

Vissa typer av material säljs vidare endast några timmar efter att de lanseras på vår webbshop medans andra materialtyper är betydligt svårare att cirkulera.

Vi befinner oss ju under en uppstarsfas och har inte hunnit nå ut till alla de aktörer vi önskar ska ta del av tjänsten ännu. Så fortsättning följer i takt med att fler får kännedom om lösningen.

– Just nu arbetar jag tillsammans med en byggentreprenör för att cirkulera 248 st standarfönster. Ska bli intressant att se om arkitekter, projektörer och andra byggentreprenörer vill bistå i arbetet med att cirkulera dessa och därmed erhålla ungefär 70.000kg CO2-besparing och dessutom spara väldigt mycket pengar.

Arbetet pågår och inom kort kommer konceptet att utvecklas med en ny typ av insamlingsmodell som förenklar för byggprojekten att systematisera avfallsminimering i sin byggprocess. Men mer info kommer att finnas tillgänglig om utvecklingen av detta efter årsskiftet.

Vill du veta mer om tjänsten hittar du mer information på Wiklunds hemsida

Vi önskar även varmt välkomna att fynda bland nytt och begagnat byggmaterial direkt i webbutiken https://www.wiklunds.se/butik/ Kontakt kan tas direkt med Magnus Rödin (magnus.rodin@wiklunds.se eller aterbruk@wiklunds.se)