941

Gods- & Maskintransport

Byggmaterial ska levereras med rätt fordon till byggprojekten!
I dagsläget har vi ett 70-tal kranbilar i vår fordonspark. Stor vikt läggs på rätt utbildning av chaufförskåren för att säkerställa en säker hantering av bodar, moduler, förrådscontainers, byggmaterial eller maskiner.

Vår ISO-certifiering innebär att vi kontinuerligt följer upp fordon samt all lyftutrustning för att alltid vara säkra på att vi levererar det vi lovar.

Gods- & Maskintransport

Byggmaterial ska levereras med rätt fordon till byggprojekten!

Vi kan transportera olika typer av gods, material och maskiner, t.ex.:

  • byggmaterial
  • byggställning
  • bodar och moduler
  • förrådcontainers
  • byggmaskiner

I dagsläget har vi ett 70-tal kranbilar i vår fordonspark. Allt från små pickuper till 5-axl kranbilar, varav de största med lyftkapacitet upp till 92 tonmeter. Vi hjälper till med planeringen och säkerställer att ni får rätt utrustning och upplägg.

Ett av våra övergripande mål i vår affärsplan är säkerhet och därmed har vi ett tydligt fokus på egenkontroll av våra fordon och utrustningar. I vår organisation har vi sakkunniga personer på lastsäkringsutrustning, lyftutrustning och personlig fallskyddsutrustning.

Som kund till oss kan ni med fördel mellanlagra vissa byggmaterial på vårt logistikcenter för att därifrån leverera rätt kvantitet, i rätt tid till rätt projekt.

​Grön fordonsflotta

Wiklunds erbjuder en grön fordonsflotta till våra mest miljöfokuserade kunder. I fordonsflottan finns bland annat Elfordon, Gasdrivna, El-hybrider, Diesel-hybrider både som kranfordon samt skåpbilar.​

Fasta körningar

Vi har flera kunder som har valt att anlita oss för alla deras egna transporter mot slutkund. Vi erbjuder oss då att profilera fordonen i ert företagsnamn och logotyp.

Kontakta oss!

Direkt till våra transportledningar:

Stockholm C + Nord

Stockholm Syd

Uppsala

eller till säljavdelningen

941

Wiklunds bistår med samtliga typer av montage på en byggarbetsplats. Det kan vara lyft av byggmaterial, fasadelement, bodmontage/demontage eller hissmontage mm

Fordonsmonterade kranar 2-92 t/m

Dessa fordon klarar av att leverera allt från mindre byggmaterial till tyngre maskiner och gods. Klarar lossningar av gods upp till ca 4000 Kg.

Lastvikt är ca 10 ton

Ett flertal fordon finns med el-hybridsfunktion, vilket innebär att total el-drift kan ske i garage eller på andra platser där arbetsmiljön är viktig.

Vill du veta mer om kapacitet eller räckvidd kan ni kontakta vår transportledning.

De tyngre kranbilarna kan lyfta tungt på längre avstånd.

Wiklunds har ett flertal 5-axliga fordon, vilket möjliggör transport av gods i innerstaden med uppfyllda kriterier enligt lag.

Totalvikt begränsar då transportvikt – lyssna med transportledningen vilken typ som passar ditt behov bäst!

En kompletterande del till vissa kranar, som möjliggör rotation och lyft till skillnad mot begränsningar i vanlig krankonstruktion.

Exempelvis så kan en gipsbunt lyftas direkt in på våningsplanet genom en öppning i fasaden.

En gripskopebil kan både hantera material ut till arbetsplats men även därifrån. Ytterligare funktionen som finns och kan erbjudas är förutom tipp bakgavellyft.

Se vidare vilka material som Wiklunds säljer och kan transportera ut till av dig utpekad plats

 

Wiklunds har en bred fordonspark utöver kranfordonen.

Bodflaksbil

Gripskopebil

Långgodsbil – 12 meters flak med flakmonterad kran

 

Dragbil med trailer

Dragbil med krantrailer

Hyr en sandcontainer av oss till ert byggprojekt eller bostadsrättsförening. Vi hjälper er att fylla på med halkstopp vid behov.

Sandcontainers finns i två storlekar, 4 eller 6 kbm.

Kan hyras på kort eller lång sikt.

Markskydd

Har du behov av körplåt kontakta oss. Vi kan erbjuda uthyrning av körplåtar just för ditt aktuella behov. Kontakta oss idag!

Har du behov av förrådscontainer? I så fall hyr vi ut på både kort- och längre tider. Självfallet med transport dit du så önskar.

Har ni behov av att få makadam, stenkross eller annat stenmaterial levererat till byggprojektet. Hör av er till oss så meddelar vi aktuella priser och krossmaterial.

Intresseanmälan Avtal